Jeroen van Wely    Osteopaat D.O.-M.R.O.
Raadhuisplein 2    5683 EB Best    0499 37 55 46    Wat is Osteopathie
Osteopatische Behandeling
Anamnese of vraaggesprek
Bij de eerste afspraak wordt er een uitgebreid vraaggesprek gehouden. Ik vraag u vooraf (indien mogelijk) een vragenformulier in te vullen dat u op deze site kunt vinden.
  Klik hier voor het Vragenformullier Volwassenen
  Klik hier voor het Vragenformulier Kinderen
Dit vragenformulier kunt u thuis online invullen en versturen.

Er wordt middels dit vraaggesprek getracht een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van uw klacht en de oorzaken die daarop van invloed zijn. Ook gegevens van voorafgaande onderzoeken zoals een röntgenfoto, MRI-scan, bloedonderzoek... enz. kunnen aanvullende informatie geven.
Onderzoek
Na de anamnese volgt er een uitgebreid onderzoek. De osteopaat zal met de handen het lichaam onderzoeken naar verminderde beweeglijkheid. Omdat de oorzaak van de klacht niet hoeft te liggen in het pijnlijke gebied onderzoekt de osteopaat het gehele lichaam. Niet alleen de beweeglijkheid van gewrichten en spieren wordt onderzocht maar ook de beweeglijkheid van de schedel en organen. Wanneer de osteopaat een duidelijk beeld heeft gekregen van uw klacht en de oorzaken die daarop van invloed zijn wordt een behandelplan opgesteld dat met u wordt besproken.
Behandeling
De osteopaat zal via manuele technieken de gevonden bewegingsbeperkingen in elk systeem zo goed mogelijk trachten te herstellen. Een osteopaat werkt alleen met de handen, er komt dus geen apparatuur of medicatie aan te pas. De aanpak van de behandeling kan variëren van heel subtiel tot vrij stevig.

De duur van de behandeling is ongeveer 45 minuten.

De opeenvolging van de behandelingen varieert van één week tot enkele maanden. Dit omdat de osteopaat uitgaat van het zelfregulerend vermogen van het lichaam waarbij het lichaam de tijd moet krijgen om de aanpassingen te verwerken en een nieuw evenwicht te zoeken.

Drie of vier behandelingen zijn vaak voldoende om de klachten te verhelpen. Daarom wordt er altijd na drie of vier behandelingen geëvalueerd of er een positieve reactie is. Is dit niet zo dan wordt met u besproken of verder behandelen zinvol is.