Osteopathie voor uw baby in Best

Contact opnemen

De behandeling

Een osteopaat is er niet alleen voor volwassenen. Ook bij baby’s kan een osteopaat veel klachten verhelpen. Bij Osteopathie van Wely wordt altijd de juiste zorg geleverd.

Bij uw eerste bezoek met uw baby wordt er uitgebreid besproken wat de klachten bij uw baby zijn. Deze klachten kunnen ontstaan door van alles. U kunt daarbij denken aan een lange of juist snelle bevalling, een stuitligging of een keizersnee. Waar het probleem ook door komt, Osteopathie van Wely kan het voor u oplossen.

Voor de eerste afspraak vragen we u een online vragenlijst in te vullen. Hiermee krijgen we sneller een duidelijk beeld van de klachten waardoor we eerder kunnen beginnen met het onderzoek en de behandeling. 

Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek. We onderzoeken welk bewegingsverlies verantwoordelijk is voor de klachten van uw baby. De osteopaat van Osteopathie van Wely zal er alles aan doen om de baby op zijn gemak te stellen.

Wij vinden het geen probleem als u uw baby helpt zich thuis te voelen door hem tijdens de behandeling te voeden of hem een speentje, een knuffel of een doekje te geven. Tijdens de behandeling gaat wij met zachte handgrepen de lichaamsweefsels waar bewegingsverlies is gevonden één voor één weer beweeglijk maken. De behandeling voelt prettig aan en is dus niet vervelend. Baby’s worden hierbij niet gemanipuleerd.

Als het onderzoek is afgerond, bespreek ik wat ik heb opgemerkt en stel ik een behandelplan op. Omdat behandelingen van baby’s en kinderen specifieke kennis en vaardigheden vragen heb ik na de opleiding osteopathie de tweejarige opleiding “Osteopathie bij kinderen” gevolgd. Op deze manier wordt altijd de juist zorg geleverd.

Veelvoorkomende klachten

  • Huilbaby’s
  • Voorkeurshouding
  • Onrustige baby’s
  • Reflux / spugen
  • Slaapproblemen
  • Oor- en bijholteproblemen
  • Darmkrampen en/of ontlastingsproblemen
  • Schedelafwijkingen na de bevalling
  • Houdingsafwijkingen van de wervelkolom

Deze lijst is niet volledig maar geeft een indruk welke klachten ik bij baby’s kan behandelen. Bij twijfel of vragen kunt u altijd contact opnemen via de mail of telefoon. U kunt ook vrijblijvend inlopen tijdens het inloopspreekuur.

Folder Osteopathie bij Babys